Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 1

гр. Ямбол ,  12 .01.2018 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на                                                                   

 .   дванадесети     януари през две хиляди и осемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 806  по описа за 2006 г. от        

                                                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Г. Вълчанова

за да се произнесе взе предвид следното:

            В ЯОС е постъпило заявление от Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „СДРУЖЕНИЕ ДИАБЕТ-СТРАЛДЖА” със седалище гр. Стралджа, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: промени в наименованието и адреса на управление и в Устава; освобождаването и заличаването на членове на Управителния Съвет и вписване на новоизбрани членове на УС; вписване на Контролен съвет.

Приложени са следните документи: Протокол от заседание на УС с решение за свикване на Общо събрание; Покана за свикване на Общо събрание и списък на получилите поканата членове на сдружението; Протокол от проведено на 31.10.2017  г. Общо събрание; списък на членовете на сдружението, присъствали на ОС; актуализиран Устав; нотар. заверен образец от подпис на представляващия сдружението; Свидетелства за съдимост и Декларации за липса на родствени връзки на  новоизбраните трима члена на УС и на КС; адв. пълномощно; Документ за платена държавна такса; Удостоверение от "ИО" АД  за запазено наименование.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 18, ал. 1 и ал. 4 от  ЗЮЛНЦ и чл. 595 и сл. от ГПК

Р Е Ш И :

 

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на сдружение СДРУЖЕНИЕ ДИАБЕТ-СТРАЛДЖА, със седалище гр. Стралджа и адрес на управление ул. Хемус № 88 А регистрирано по ф.д. № 806/2006г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

ВПИСВА актуализиран Устав, приет на Общо събрание на сдружението, проведено на 31.10.2017г. с промени както следва:

            Промяна на наименованието: от "СДРУЖЕНИЕ ДИАБЕТ-СТРАЛДЖА на  "ДИАБЕТ-СТРАЛДЖА.

            Промяна на адреса на управление на сдружението: от гр. Стралджа, ул. Хемус № 88 А на гр. Стралджа, ул. Хемус № 5.

Сдружение с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност с наименование „ДИАБЕТ - СТРАЛДЖА" е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, което обединява дейността на сдружилите се за да създаде организация и дейност за защита интересите и правата на диабетиците пред държавните, обществените и други органи и институции в Република България и в чужбина. Сдружението е юридическо лице по смисъла на ЗЮЛНЦ.

            Промяна в целите : ЦЕЛИТЕ на сдружението са следните:

1.  Да създаде организация и дейност за защита интересите и правата на диабетиците пред държавните, обществените и други органи и институции в Република България и в чужбина.

2.  Да създаде организация за снабдяване с диетични храни и организиране на диетично хранене.

3.  Да организира дейности, подпомагащи осъществяването на снабдяване с помощи за болните от диабет, затруднени материално или социално слаби.

4.  Да проучва и ползва опита и постиженията на най- популярните сродни организации в България и света.

5.  Системно обучение на всички свои членове по проблемите на живота, профилактиката, лечението, храненето, самоконтрола на диабета и всички негови усложнения;

6.  Да изгражда, поддържа и разпространява сред своите членове и други заинтересовани лица, организации и институции база данни с актуална и изпреварваща информация, свързана с диабетно болните в страната и чужбина.

7.  Да се грижи за репутацията на своите членове и да поема защитата им в случай на накърняването й.

8.  Да следи за опазването на доброто име и интересите на сдружението и неговите членове.

9. Участие в европейски програми и проекти за осъществяване на целите си.

Промяна в средствата:  За постигане на целите си сдружението ще набира средствата си чрез всички позволени от закона дейности, в това число и от стопанска дейност, свързана с целите на сдружението и предмета на основната дейност, включително от разработването и участието в проекти и програми за финансиране от европейски и други донорски програми и фондове, български държавни фондове, програми на чуждестранни правителства и други финансиращи институции.

Сдружението набира средства и от физически и юридически лица със стопанска или идеална цел, други финансиращи организации и институции, български и чуждестранни, подкрепящи неговите цели; от членски внос, чийто размер, дължимост и срок за плащане, се определят с решение на ОС; от предложения за финансиране, дарения и спонсорство, субсидии и помощи, издателска и друга спомагателна дейност, членски внос и други приходи и постъпления.

            Дарения и спонсорство, субсидии и други формират основния фонд на сдружението и се използват за реализиране на целите му. Актовете на разпореждане с основния фонд могат да се извършват с решение на Управителния съвет. Размерът на имуществените вноски и начинът на внасянето им, се определят с решение на общото събрание, което се взема с абсолютно мнозинство от всички присъстващи членове.

            ПРЕДМЕТ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ:.

            Сдружението може да извършва допълнителна стопанска дейност, като приходите от нея се използват за постигане целите и задачите, залегнали в устава.             Допълнителната стопанска дейност включва: Организация и провеждане на обучения и семинари; Рекламна дейност; Предпечатна дейност и печат; Организиране на благотворителни изложби и разпродажби; Разработване на проекти; Извършване на информационни услуги.

            Клубът може да учредява клонове. Управителят на съответния клон представлява сдружението за дейността на клона.

ВПИСВА като  орган на управление: КОНТРОЛЕН СЪВЕТ

            Контролният съвет е орган за специализиран контрол в сдружението с мандат от 5 (пет) години, в състав от 3 до 5 члена, като числеността за всеки мандат се определя от Общото събрание, като неговите членове могат да бъдат преизбирани неограничено.

            Контролният съвет подпомага и контролира: спазването на Устава на сдружението; изпълнение на решенията на Общото събрание; изпълнение на решенията на УС; реализиране на дейността на сдружението, съобразно законите в Република България и международното право.

Контролният съвет ежегодно се отчита пред Общото събрание; Разглежда и взема становище по постъпили жалби; На всеки шест месеца и при нужда проверява правилността на постъпилите приходи и извършени разходи на сдружението, като съставя протокол, който предоставя на УС; Всяка година изготвя доклад пред Общото събрание за организационното, финансово и материално състояние на сдружението; Изготвя вътрешен правилник за дейността си.

ВПИСВА освобождаването и заличаването на досегашните членове и Председателя на УС.

ВПИСВА новоизбраните членове на Управителния съвет: С.Й.К. с ЕГН ********** - ПРЕДСЕДАТЕЛ; М.С.Т. с ЕГН ********** и  Г.К.Й. с ЕГН **********.

ВПИСВА Контролен съвет в състав: Н.М.М., ЕГН **********; Й.М.Й., ЕГН ********** и  Д.Г. В., ЕГН **********.

СДРУЖЕНИЕ "ДИАБЕТ-СТРАЛДЖА", гр. Стралджа се представлява от Председателя на УС С.Й.К. с ЕГН ********** .

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: