П  Р  И  С Ъ  Д  А

 

 

                                        12.09.2016 година                        град Ямбол

 

 

В   И М Е Т О   Н А     Н А Р О Д А

 

 

Ямболският окръжен съд                               ІV-ти     Наказателен състав

На дванадесети септември                                                          2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛ ПЕТКОВ

                                   СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Л.Х.

2. П.Т.

 

 

Секретар М. К.

Прокурор Д. Л.

Като разгледа докладваното от съдия ПЕТКОВ

НОХД № 174 по описа на 2016 година

 

                               П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ю.Х.А. - роден на *** ***, българин, български гражданин, с висше образование, **** в ****" - гр. Ямбол, неженен, реабилитиран, ЕГН: **********

 

ЗА ВИНОВЕН в това, че на 08.04.2016 г. в гр. Ямбол, в сградата на ****" -гр. Ямбол, находяща се на ул. **** № ****, в качеството си на длъжностно лице - **** в ****" - гр.Ямбол е поискал от С.С.К. *** в качеството му на пълномощник на едноличния собственик на капитала на „****" - ЕООД, гр. Ямбол, дар /пневматичен пистолет „****, модел „****", калибър 4,5 мм, номер № **** на стойност 350 лв./, който не му се следва, за да не извърши действие по служба - да не състави акт за установяване на административно нарушение по чл. 403а, ал. 1 от КТ за липса на месечен график за работа за м. април 2016г. на работещите в **** „***", находящ се в гр. Ямбол, ул. **** № ***, собственост на „****" - ЕООД гр. Ямбол, поради което на основание чл. 301 ал. 1 и чл. 54 от НК МУ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА и ГЛОБА в размер на 1 000 лева.

 

На основание чл. 66 ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наказанието Лишаване от свобода за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 301 ал. 4 и чл. 37 ал. 1 т. 7 от НК ЛИШАВА подсъдимия Ю.Х.А. от право да упражнява професия или дейност, свързана с държавни контролни функции за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 111 от НПК веществените доказателства, приложени по делото - пневматичен пистолет „****, модел „****", калибър 4,5мм, номер № ****, 1бр. полиетиленов плик с метални червеникави топчета /сачми/ с етикет в плика с надпис „****", 5бр. стоманени цилиндри с надпис „****", 1бр. картонена кутия със син страничен цвят и бял цвят на капака с надпис „Baikal" ведно с книжка-паспорт за „**** и сертификат за притежаване на въздушно оръжие по 24 джаула от 08.04.2016г. – да се върнат на собственика „****” ЕООД гр. Ямбол.

 

Веществените доказателства - 1бр. кутия цигари „Parlament" без акцизен бандерол, 1бр. кутия с 3 бр. пури марка „Black Stone" без акцизен бандерол и 1бр. кутия от цигари „Parlament" с 12бр. цигари в нея без акцизен бандерол като вещи без стойност да бъдат унищожени по реда на ПАС след влизане в сила на настоящата присъда.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд гр. Бургас.

 

 

                                                       

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                       СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.