П  Р  И  С Ъ  Д  А

 

 

№ 83                                     26.09.2016 година                            град Ямбол

 

 

В   И М Е Т О   Н А     Н А Р О Д А

 

 

Ямболският окръжен съд                               ІІІ-ти     Наказателен състав

На двадесет и шести септември                                                  2016 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕТРАНКА ЖЕКОВА

ЧЛЕН СЪДИЯ: И.И.

 

                                   СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. С.С.

2. Й.Й.

3. В.Г.

 

 

Секретар М. К.

Прокурор Д. Люцканов

Като разгледа докладваното от съдия ЖЕКОВА        

НОХД № 152 по описа на 2016 година

 

                               П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.А.П. - роден на *** ***, без адресна регистрация, българин с българско гражданство, разведен, с основно образование, безработен, неосъждан, ЕГН **********

 

ЗА ВИНОВЕН в това, че на 03.04.2014 г., около 02.05 ч., в дворно място с къща, находящо се на ул. Цар Калоян № 13 в с. С., общ. Б., обл. Ямбол, чрез нанасяне на удар с дървена дъска в областта на челюстта, умишлено умъртвил К. К М на 39 години от с. Свирчово, общ. Антоново, обл. Търговище, поради което на основание чл. 115  вр. чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на ЧЕТИРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П., с установена по делото самоличност, ЗА НЕВИНОВЕН в това да е извършил деянието с особена жестокост, поради което и на основание чл.304 НПК ГО ОПРАВДАВА по предявеното обвинение по чл.116 ал.1 т.6 пр.3 НК.

 

На основание чл.59 ал.1 и ал.2 НК ЗАЧИТА времето, през което подсъдимият П. е бил задържан с постановление на ЯОП и с мярка за неотклонение Задържане под стража, считано от от 12.06.2015г. до привеждане на присъдата в изпълнение.

 

Веществените доказателства: глава - череп с долна челюст и шийни прешлени - на съхранение в катедра по съдебна медицина при УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович" АД - гр.Стара Загора, 2 бр. гумени ботуши, черни на цвят, № 43; 1 бр.поларен сиутчър, марка „Base Camp"; 1 бр. яке от изкуствена материя с надпис „Hunter"; 1 бр.дървена дъска с конусовидна форма и дължина 71,3 см, широчина в единия край 5,8 см, в другия край -6,4 см и дебелина в цялата й дължина 2,5 см; 1 бр. черен на цвят колан от кожа, с елипсовидна метална катарама; 2 бр. запалки и 1 бр.метално ведро със завързан за дръжката ремък от конска муниция като вещи без стойност да се унищожат след влизане на присъдата в сила.

 

ОСЪЖДА подсъдимия П., с установена по делото самоличност, да заплати направените по делото разноски както следва: 3 232,92 лв. в приход на Държавния бюджет по сметка на ОД на МВР гр. Ямбол, 300 лв. по сметката на НБПП гр. София и 441,45 лв. в приход на бюджета на съдебната власт по сметката на ЯОС.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд гр. Б..

 

                                                       

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                        ЧЛЕН-СЪДИЯ

 

 

СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.                                3.