Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 104

гр. Ямбол,   12.09.2016г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на                                                                   

   Дванадесети септември през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 292 по описа за 1997г. от        

                                                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н.ИВАНОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

            В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Читалищното настоятелство на „НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ П.Р.СЛАВЕЙКОВ-1928г., с. Гълъбинци, обл. Ямбол, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на читалището новонастъпили обстоятелства, а именно: заличаването на членовете на Читалищното настоятелство и Проверителната комисия и Председателите им, поради изтичане на мандата и вписване на новоизбраните членове на ЧН и на ПК и Председателите им, и представителство от Председателя и секретаря на Читалището.

Приложени са следните документи: покана за Общото събрание, списък на членовете на Читалището, получили поканата за ОС, нарочено за 19.08.2016г.; Протокол от проведеното на 19.08.2016г. Общо събрание на Читалището; заверен образец от подписа на Председателя на ЧН и на читалищния секретар; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на новоизбраните членове на ЧН и ПК.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 9 а, ал. 5, т. 5, от  ЗНЧ и чл. 595 и сл. от ГПК

Р Е Ш И :  

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на сдружение „НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ П.Р.СЛАВЕЙКОВ-1928г., със седалище с. Гълъбинци, обл. Ямбол, регистрирано по ф.д. № 292/1997г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

Заличаване на досегашните членове и Председателя на ЧН.

ВПИСВА  Читалищно настоятелство в състав: К С К, ЕГН **********–Председател; И Д И, ЕГН **********; А М А, ЕГН **********; Д Р И, ЕГН ********** и Р Н Т, ЕГН **********.

Заличаване на досегашните членове и Председателя на ПК.

ВПИСВА Проверителна комисия в състав: М Г. Г, ЕГН **********; Р Г. Т, ЕГН ********** и З Т Т, ЕГН **********.

„НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ П.Р.СЛАВЕЙКОВ-1928г.С. Гълъбинци, обл. Ямбол ще се представлява от Председателят на ЧН - К С К, ЕГН ********** и от секретаря С Д Н ЕГН **********- заедно и поотделно.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: